Полицията и прокуратурата в Пловдив разкриха поредица от грабежи, извършени

...
Полицията и прокуратурата в Пловдив разкриха поредица от грабежи, извършени
Коментари Харесай

В Пловдив разкриха грабежи отпреди 6-7 години

Полицията и прокуратурата в Пловдив разкриха поредност от грабежи, осъществени през 2013 и 2014 година.

Двама души са ограбили шест денонощни магазина в Пловдив и бензиностанция в близкото село Кадиево. Седемте обира са осъществени по еднакъв метод.

Единият от арестуваните сега е пожарникар, само че при осъществяването на грабежите не е бил в системата на Министерство на вътрешните работи. За всяко от закононарушенията е било заведено настрана дело, само че едвам в този момент те се свързват едно с друго. Извършителите са създали цялостни признания.

" Общо седемте грабежа са за към 24 000 лв.. Схемата е една и съща - единият влиза в магазина с револвер. Използвали са два мотора, които не са регистрирани, с цел да затруднят издирването им. Единият влиза, заплашва продавача, получава оборота и се отдръпва ", изясни наблюдаващият прокурор Георги Гешев.

" Случаите са осъществявани на територията на разнообразни Районни полицейски ръководства. Понеже нямат общи белези, оперативните служби не са могли да създадат връзка, че става въпрос за едни и същи причинители. Второ, те са работили при изискванията на нелегалност. Ползвали са освен двата мотора, само че и разнообразни водачи. Последните два дни и тази нощ бяха открити и водачите, които бяха разпитани като очевидци ", сподели окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР