Полицията и пожарната изясняват три случая на пожари в имоти

...
Полицията и пожарната изясняват три случая на пожари в имоти
Коментари Харесай

Кошмарна серия от пожари в Русе и региона, двама загинаха в пламъците

Полицията и пожарната обясняват три случая на пожари в парцели в Русе и района. При два от случаите са открити двама починали мъже.

Както " Петел " към този момент заяви, през вчерашния ден към 13:50 часа в пожарната е постъпило позвъняване за пожар в апартамент в на адрес на улица " Стрешер планина " в Русе.
Веднага са изпратени екипи на пожарната и полицията. При погасяване на запалването в жилището е открит трупът на самотно живеещия на адреса мъж на 71 година На местопроизшествието е осъществен оглед от дежурна оперативна група на Министерство на вътрешните работи и е почнало следствие на аргументите за пожара, като е формирано досъдебно произвеждане. 
На 14 септември 2019 година, в 01:30 часа, в районно управление (на МВР) - Две могили е получен сигнал за горяща къща в село Божичен. На местопроизшествието са били изпратени два екипа на пожарната, които при гасене на пожара, на към 2 метра от къщата са открили мощно овъглено тяло на мъж. По първична информация живущите през летния сезон мъж /76 г/ и жена /76 г./, малко преди да бъде подаден сигнала усетили миризма от дим, видели пламъци в къщата и излезли отвън парцела. След това обаче, мъжът се върнал назад до къщата, по неизяснени аргументи, а дамата го чакала на улицата. След потушаване на пожара е осъществен оглед от дежурна оперативна група на Министерство на вътрешните работи. Установено е, че вследствие на пожара къщата е изцяло унищожена, 76-годишният мъж е умрял, а дамата е с изгаряния по гърба, ръцете и бедрата. Тя е била откарана от екип на незабавна помощ в УМБАЛ " Медика " в град Русе, където е настанена за лекуване. Причината за пожара и гибелта на мъжа са в развой на определяне. Уведомен е дежурен прокурор. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Същия ден в 16:55 часа в районно управление (на МВР) - Две могили е получен още един сигнал за пожар, този път за горяща къща в село Щръклево.
На място е изпратен екип на РДПБЗН - Русе и екип на РУ-Две могили. На адреса е открито, че гори покривната структура на селскостопанска сграда, намираща се в парцел. Според първичните данни пожарът е зародил в резултат на незагасено огнище в двора на прилежащия парцел, където притежателят е подварявал зимнина и след привършване не е загасил огнището изцяло. След потушаване на пожара е осъществен оглед на място от дежурна група и по случая е стартирано следствие като е формирано досъдебно произвеждане.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР