Полицията и жандармерията в Париж са готови за нова вълна

...
Полицията и жандармерията в Париж са готови за нова вълна
Коментари Харесай

Френската жандармерия разположи бронирани автомобили в Париж

Полицията и жандармерията в Париж са подготвени за нова вълна от митинги , обилни сили за сигурност са ситуирани в централните елементи на града . Бронираните коли на жандармерията са ситуирани на площад Шарл дьо Гол, оповестява ТАСС.

" Започва глава 10-та от митинга на жълтите жилетки ... Десети манифестации в цяла Франция, тук, в Париж, показват хиляди хора ", пишат протестиращите в Туитър.

Журналисти и членове на " Репортери без граници " също стачкуват с плаката за " Свободна информация " . Членовете на медиите се събраха, за да осъдят враждебните дейности и насилствени произшествия към публицисти отразяващи митинги, най-много по време на митингите на " жълтите жилетки " в страната, ранени или от полицията за битка с безредиците или от протестиращи.

13:00 « Macron démission » scandent les #GiletsJaunes rue de Rennes devant la tour Montparnasse #Acte10 #ActeX #19Janvier #YellowJackets #YellowVests #Protest #Paris pic.twitter.com/IhV6RRE99N
— Rémy Bournoville (@remybournoville) 19 януари 2019 година  Макрон предложения французите на народен спор
Макрон предложения французите на народен спор

Заради напрежението към „ жълтите жилетки “...

Властите са блокирали и региони наоколо до Елисейския замък, Народното събрание и двореца Матиньон .

Провежда се шествие в поддръжка на потърпевшите по време на минали митинги . " Жълтите жилетки " се събраха пред Дома на инвалидите.

" Марсилезата, изпята от жълтите жилетки в Париж, които отдават респект на ранените и мъртвите по време на демонстрациите. Не сме уверени от Големия народен спор ", разясняват протестиращите.

“Marseillaise sung by the #GiletsJaunes at #Paris who also pay tribute to the wounded and dead on the sidelines of the demonstrations. Not convinced by the #GrandDebatNational ”#ActeX #Yellowvests
pic.twitter.com/Au4Eykv8Ry
— nonouzi (@Gerrrty) 19 януари 2019 година  Не се закачайте с жителите на Франция: Един урок за крале и президенти
Не се закачайте с жителите на Франция: Един урок за крале и президенти

Революцията е обезсмъртена в " Клетниците ", а французите приказват непосредствено на властта посредством митинги

В други градове на страната участниците в митингите също стартират да се събират по улиците , макар че към момента няма точна информация за техния брой .

В Бордо един от уредниците разгласи началото в центъра на града в 13 часа локално време, в Ла Рошел, " жилетките " се събират час по-късно. В Ница са планувани няколко събития едновременно.

По-рано бе обявено, че общо 80 хиляди чиновници на реда ще бъдат мобилизирани в събота във Франция , с цел да се подсигурява сигурността на улиците. От тях 5 000 би трябвало да са в Париж .

В Туитър бе отразено и като " начало на демонстрацията против режима на Макрон и Съпротива ".

#RIC #Macron #19Janvier #Acte10 #ActeX #lettreAuxfrancais #LettreMacron
#GrandDebat #LeGrandDebatNational #LeGrandDebat #affairebenalla #ViolencesPolicières #Paris pic.twitter.com/kqXIDyK9SW
— Neuilly (@Doriphoroi) 19 януари 2019 година
Миналата събота, 12 януари, също се събраха хиляди във френската столица Париж на следващото неодобрение от траялите два месеца митинги на " жълтите жилетки ", който беше и девети протестен уикенд.

Протестът стартира по обед, когато хиляди французи се събраха пред постройката на министерството на стопанската система и финансите и на площада на Бастилията.

Недоволстващите още веднъж скандираха за оставката на президента на страната Еманюел Макрон .
 Неуправляема ли е Франция?
Неуправляема ли е Франция?

Движението на жълтите жилетки, което потопи изпълнителната власт в невиждана рецесия, а технократският диалект са оказва помощ за удебеляване на стената, която разделя " Франция от горната страна " (малцинството) от " Франция изпод " (мнозинството) и прави обществата неуправляеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР