Полицията и членове на ливанската армия се опитват да спрат

...
Полицията и членове на ливанската армия се опитват да спрат
Коментари Харесай

Ливанците на бунт срещу пандемията и глада

Полицията и членове на ливанската войска се пробват да спрат протестите , избухнали в няколко града на страната, оповестява ТАСС. Според очевидци, в северната столица на Триполи (на 90 километра от Бейрут) се водят конфликти сред правоохранителните органи и стачкуващите в региона на централния площад Нур. „ Силите за сигурност използваха гранати със сълзотворен газ , откакто уличните деятели започнаха да хвърлят камъни по тях и да се пробваха да щурмуват постройката на градския съвет “, сподели той. Източникът твърди, че пристигналите армейски подкрепления в този момент управляват центъра на града, само че на редица места нападателни юношески групировки не престават да предизвикат конфликти.
Според ливанския Червен кръст минимум 10 служители на реда и бойци са ранени , няколко от тях би трябвало да бъдат приети в болница. В редиците на стачкуващите има потрадали при потреблението на сълзотворния газ. Властите задържаха четирима подбудители на безредиците. Протести се организират и в пристанищния град Миня, и в планинския район Аккар. Съобщава се за демонстрации от Саида и Барджи в южния Ливан. В Бейрут уличните деятели краткотрайно съумяха да блокират надлеза на пръстена , свързващ християнския и мюсюлманския квартал на столицата.
 Пълен локдаун в Ливан за 11 дни, затварят и супермаркетите Пълен локдаун в Ливан за 11 дни, затварят и супермаркетите
Денонощен комендантски час влезе в действие в Ливан от среднощ и ще работи до 25 януари, предадоха " Ройтерс " и ТАСС. Затваряйки страната з...
Причината за вълненията беше недоволството на популацията от карантинните ограничавания , наложени от управляващите при изключително състояние. Полицейският час, който е в действие от 14-ти януари в, на фона на финансов колапс, заплашва дребните и междинните предприятия с банкрут . Според ливанските профсъюзи повече от половината от популацията до края на 2020 година е открито, че е под прага на бедността, а нивото на безработица доближава 40%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР