Полицията е започнала проверка по сигнал за имотна измама с

...
Полицията е започнала проверка по сигнал за имотна измама с
Коментари Харесай

МВР проверява жената на Гешев по сигнал за имотна измама

Полицията е почнала инспекция по сигнал за имотна машинация с присъединяване на дамата на основния прокурор Иван Гешев – Детелина Ханчева. Сигналът е подаден от гражданското придвижване " БОЕЦ ".

, която е юрист, е взела участие в машинация с парцели в с. Волуяк. " БОЕЦ " цитира правосъдно решение, съгласно което парцелите са ѝ били дарени през 2005 година от 81-годишен мъж. Впоследствие обаче четирима души завеждат дело, с цел да си върнат собствеността. През 2012 година съдът признава, че те са същинските притежатели.

Срещу Ханчева има и втора инспекция. Тя също е обвързвана с имотни покупко-продажби и е по сигнал от някогашната зам.-кметица " Младост " Биляна Петрова. По него работи ГДБОП.

На два пъти прокуратурата се е пробвала да изиска материалите по инспекциите от Министерство на вътрешните работи, макар че няма никакво законово съображение, настояват от силовото ведомство. В началото на годината спецпрокуратурата е изпратила писмо, в което е декларирала, че инспекцията касае закононарушения, осъществени от магистрати, за които способена е тя.

" В тази връзка следва да се посочи, че сигналът и инспекцията не съдържат данни за закононарушения, осъществени от магистрати, заради което профилираната прокуратура не е способена да води следствието и да изисква материали по тази инспекция. Основателно поражда въпросът каква е повода профилираната прокуратура да изисква материали, въпреки да знае, че не е способена по случая ", написа в известието на Министерство на вътрешните работи.

На 22 март на полицията е изпратено писмо, този път от градската прокуратура в София. В него се твърди, че е постъпил сигнал от жител на име Иван Петров. Той твърдял, че шефовете на националната полиция и ГДБОП са направили длъжностни закононарушения като непозволено са проверявали магистрати. Затова прокуратурата упорства да ѝ се заяви за всички инспекции против съдии, прокурори и следователи за последните две години.

Министерство на вътрешните работи ще подаде сигнал до Висшия правосъден съвет, както и до антикорупционната КПКОНПИ. Според полицията би трябвало да се ревизира " дали са оказвани напън и интервенция при условието на материалите по преписката от върховен магистрат, както и за съществуване на спор на ползи по отношение на проверяваните лица и магистрати ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР