Полицията е задържала най-малко 16 участници в протестната акция на

...
Полицията е задържала най-малко 16 участници в протестната акция на
Коментари Харесай

Арестуваха 16 души на протеста на „жълтите жилетки” в Париж

Полицията е задържала минимум 16 участници в протестната акция на придвижването „ жълти жилетки ” в Париж, излиза наяве от публикувано в Туитър известие на парижката полиция, осведоми БГНЕС. Около 10:00 ч. локално време тази заран (11:00 ч. българско време) полицията е арестувала 16 души и е направила близо 1 200 претърсвания .
Част от хората са били арестувани още преди началото на митинга, а други – до момента в който той се е провеждал.  Участници в „ жълтите жилетки ” направиха по-рано опит да затворят околовръстния път в северозападната част на Париж. Няколко десетки протестиращи участваха в акция на площад „ Италия ” в южната част на Париж, където са натрупали укрепление от строителни боклуци и елементи от железни ограждения, която по-късно са запалили.
Припомняме, че митингите на " жълтите жилетки " започнаха преди 12 месеца. Демонстрациите им започнаха предходната година като неодобрение против високите цени на горивата и прераснаха в митинг против ниския стандарт на живот и ръководството на френския президент Еманюел Макрон.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР