Полицията е задържала четирима българи за предполагаемото им участие в

...
Полицията е задържала четирима българи за предполагаемото им участие в
Коментари Харесай

Арестуваха четирима българи на Бали, скимирали банкови карти

Полицията е задържала четирима българи за хипотетичното им присъединяване в скимирането на банкови карти на няколко банкомата в Денпасар, остров Бали, оповестява електронното издание The Jakarta Post, представено от БНР.
Говорителят на полицията в Бали Хенгки Виджаджа съобщи, че обвинените, разпознати единствено като KDY, VRG, VKN и VVC, са били задържани след интензивна съгласуваност сред полицията и банките в столицата Денпасар вследствие на увеличение на броя на скимираните банкомат (копиране на данни от магнитната лента на банкова карта посредством противозаконен скенер).
Той добави, че следствието е почнало, когато е било открито съмнително устройство на банкомат на държавна банка BNI в ресторант The Shining Jewel, ситуиран в курортния комплекс Санур, покрай столицата Денпасар. След това полицията е разкрила камера, прикрепена в капака на клавиатурата, а самата камера за видеонаблюдение, разположение на банкомата, е била унищожена.
На 21-ви декември служителите на реда са прибрали двама българи с букви KDY и VRG, които са пристигнали на мястото, с цел да сменят капака на клавиатурата. След това полицията е арестувала и другите обвинени в наета от тях къща в Санур, Денпасар, като са конфискували преносим компютър с данни, свързани с закононарушението.
Хенгки Виджаджа добави, че обвинените са откраднали пари от банкомати, като са записвали хората, които са вкарвали техните ПИН кодове чрез сложени камери в капака на клавиатурата. Той обаче не загатва за размера на откраднатите по този способи пари.
"Заподозрените ще бъдат упрекнати по силата на Закона за електронната информация и покупко-продажбите ", уточни представителят на полицията в Бали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР