Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинения за

...
Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинения за
Коментари Харесай

Задържаха лихварка от Варненско с три килограма злато и маса пари

Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинявания за лихварство. Това заяви на брифинг шефът на ОДМВР-Варна ст. комисар Атанас Михов, съобщи кореспондент на Varna24.bg.

" При извършена профилирана полицейска интервенция след получена оперативна информация е открита и арестувана жена на 66 години от Долни Чифлик, занимаваща се с банкови покупко-продажби без съответните разрешителни за това. Това е така наречен лихварство, което е закононарушение.

При последвалите процесуално-следствени дейности по необходимост, претършуване на помещение в дома ѝ, са конфискувани материални доказателства относими с незаконната ѝ активност. Открити са три бележника със записани имена на лица, грамажи, суми пари, дати на залози и на падежи. Намерени са 1500 бр. златни украшения с общо тегло над 3 кг., както и към 20 000 лева в разнообразни валути.

Проведени са разпити на очевидци, имащи отношение по случая. Започнато е досъдебно произвеждане под управлението на Районна прокуратура-Варна.

Извършителката е позната на Министерство на вътрешните работи по линия на лихварството. Същата е арестувана за същия тип закононарушение през 2019 година, като тогава досъдебното произвеждане е преобразувано в следствено дело.

Предстоят голям брой експертизи и разпити. Жената не е част от група, работила е сама, има един вторичен асистент.

Лихварката е работила повече от година. Няма тъжби против нея. Няма сигнали да е осъществявала напън върху някой от клиентите си.

До момента са разпитани към 15 очевидци ", заяви комисар Михов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР