Полицията е успяла да задържи телефонните измамници, които взеха над

...
Полицията е успяла да задържи телефонните измамници, които взеха над
Коментари Харесай

Заловиха петима, взели над 100 хиляди от пенсионер

Полицията е съумяла да задържи телефонните измамници, които взеха над 100 000 лв. от пенсионер в София в края на месец октомври.

Тогава 73-годишен мъж, който живее на столичния бул. "Цар Борис III ", дал рекордната сума, подведен, че оказва помощ на Министерство на вътрешните работи.

"Мъж се показа за служител на реда от 4-о РПУ - Пламен Марков. Каза, че тайфа телефонни терористи, доста рискови, чеченци, руснаци, роми, българи и роми, върлуват и би трябвало да си скрия парите по най-бързия метод, защото разполагали с апарат, който може да ги намери”, описа пострадалият.

Точната сума, която пенсионерът дал, е 116 000 лв., прецизираха през днешния ден от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Вчера при профилирана полицейска интервенция на чиновници от бранш „ Измами “ в Главна дирекция „ Национална полиция “, Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново и София, са били арестувани петимата измамници, виновни за случая.

За трима от тях – П. Н., на 35 година, Н. Н., на 40 година, и П. Х., на 34 година, има данни, че са фактическите причинители. Другите двама - 47-годишният С. Н., бил контролиращ куриерите, а 49-годишният Г. Г. - самият пощальон.

Те са били задържани директно, откакто измамили по телефона стара жена от село Владо Тричков, област София. Първите четирима са хванати край село Джулюница, община Горна Оряховица, а куриерът - в столицата, в миг, в който вземал 2700 лв., оставени от жертвата до панер за отпадък.

В жилището и автомобила му са открити доказателства, че той е виновен и за телефонна машинация на пенсионера в София през октомври.

Междувременно полицията в Монтана върна 22 000 лв. на три възрастни дами, станали жертви на телефонни измами. Те са получили надлежно 14 000 лв., 6500 лв. и 1500 лв.. Върнатите пари са били открити при акция против измамници на 17 август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР