Полицията е спряла късно снощи шествието на протестиращите в Асеновград,

...
Полицията е спряла късно снощи шествието на протестиращите в Асеновград,
Коментари Харесай

Полиция е спряла протестиращите в Асеновград

Полицията е спряла късно нощес шествието на протестиращите в Асеновград, което се е насочило към ромската махала. Около 22 часа почналият кротичък митинг е ескалирал и хората са пробили първия полицейски кордон, съобщи Бгнес. Втори кордон от служители на реда в цялостно снаряжение с щитове и каски обаче е съумял да обърне придвижването на шествието.
Вече трети ден полицейското наличие във Асеновград е засилено. В града са пристигнали и служители на реда от специфичните сили. Повод за напрежението е нападението на група роми против деца от локалната школа по кану каяк. Сред потърпевшите в случая е и момче със счупена китка и друго – с два счупени прешлена. Девет души са в ареста поради нападението. Днес Районният съд в Асеновград би трябвало да взема решение мярката им за неотклонение.
След многохилядния импровизиран митинг в сряда вечерта, на който хората излязоха проведени единствено от обществените мрежи, в четвъртък Асеновград осъмна със засилено полицейско наличие, а на място бяха вицепремиерът Валери Симеонов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов, напомня Бгнес. Те дадоха обещание полицията да охранява града до затихване на напрежението. Големият митинг се обрисува да бъде в неделя. Основното искане на множеството от протестиращите е ромите, които са се заселили в последните години от другаде, и които са в основата на напрежението, да се върнат откъдето са пристигнали.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР