Полицията е открила пикап с 11 самоделни взривни устройства и

...
Полицията е открила пикап с 11 самоделни взривни устройства и
Коментари Харесай

Край Капитолия в открит пикап с 11 взривни устройства и оръжия

Полицията е разкрила пикап с 11 самоделни взривни устройства и огнестрелни оръжия покрай Капитолия в деня на безредиците, притежателят му е бил арестуван, заяви NBC-2, базирайки се на прокуратурата, съобщи РИА Новости.
Колата, благосъстоятелност на 70-годишния Лони Лирой Кофман, е била паркирана на две пресечки от Капитолия пред Националния републикански клуб. В допълнение към самоделните взривни устройства е открит автомат М4, револвер и заредени пълнители. Мъжът е арестуван и упрекнат за владеене на нерегистрирано огнестрелно оръжие и носене на револвер без позволение.

В показанията си Кофман декларира, че в колата си е имал съдове с разтопен пенополистирол и бензин. Там обаче полицията е разкрила и части плат и детонатори. Според проверяващите сместа от тези избухливи субстанции работи като напалм.

По-рано беше обявено, че в деня на безредиците са открити и обезвредени още две самоделни взривни устройства: покрай централата на Националния републикански комитет и седалището на Националния либерален комитет. Заподозрените се търсят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР