Полицията е открила голямо количество оръжие и боеприпаси в имот

...
Полицията е открила голямо количество оръжие и боеприпаси в имот
Коментари Харесай

Службите на крак! Откриха в къщата на криминално проявен във Врачанско много оръжия

Полицията е разкрила огромно количество оръжие и муниции в парцел във врачанското село Манастирище, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Акцията е извършена през вчерашния ден след оперативно-следствени дейности на чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при о регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца, които направили инспекция и претършуване в частен парцел - къща и двор в село Манастирище. Имотът е благосъстоятелност на двама братя на 61 години и на 54 години.
При претършуване на пространства употребени от 61-годишния мъж, са открити и конфискувани: гладкоцевна ловна пушка 12 калибър; 2 пневматични пушки; 1 бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; 1 имитационна граната със запалка в нея; 50 електродетонатори; тротилова пресовка с тегло към 200 грама; 1 железно тяло с цилиндрична форма, саморъчно направено. Открити са още 3 пълнители за автомат вид „ АК “, 3 железни кутии с барут за ловни патрони, 1 плик, съдържащ към двеста грама барут за ловни патрони; 1 кутия с капсулвъзпламенители за ловни патрони; 2 огнепроводни шнурове надлежно с дължина 8,10 метра и 0,20 метра и 417 ловни и бойни муниции от друг диаметър.
В хода на претърсването, след установяването на взривни субстанции, местопроизшествието е непокътнато до идването на екип на Специализираният отряд за битка с тероризма- Министерство на вътрешните работи. 61-годишният притежател на парцела, който е престъпно проявен, не е арестуван по здравословни аргументи. Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР