Полицията е арестувала най-малко 13 души и е иззела метални

...
Полицията е арестувала най-малко 13 души и е иззела метални
Коментари Харесай

13 арестувани при протести на крайнодесни и антифашисти

Полицията е арестувала минимум 13 души и е иззела железни пръти, спрейове и други оръжия при митинги на крайнодесни групи и контрадемонстрации на антифашисти в американския град Портланд, оповестява "Асошиейтед прес ".
Стотици протестиращи от крайната десница и антифашистки контрадемонстранти се събраха в центъра на Портланд, щата Орегон.
Властите затвориха мостове и улици, с цел да се опитат да разделят противников настроените една към друга групи, като конфликтите значително са били предотвратени.
"Това беше динамично събитие с стачкуващи, които постоянно се преместваха от една част на града в друга ", разяснява кметът Тед Уилър по време на конференция.
Към ранния следобяд тамошно време множеството крайнодесни групи са били напуснали региона през моста в центъра. Полицията е употребила чиновници на мотоциклети, които са били с екипировка за битка с вълнения, с цел да попречи на облечените в черно и носещи маски и каски антифашисти да ги последват.
Но стотици хора са останали в центъра и в околните улици, като е имало конфликти през целия ден. Полицията е оповестила събиране на най-вече леви протестиращи покрай постройката на съда като "гражданско нарушаване " на публичния ред и е разпоредила на хората да изоставен.
Говорителят на локалната полиция уточни, че в един миг по улиците е имало към 1200 души, само че този брой е понижен в течение на деня.
Шестима души са получили леки пострадвания.
От полицията прецизираха, че са иззели оръжия, в това число щитове, от голям брой групи, до момента в който са се събирали по течението на река Уиламет, която минава през града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР