Полицията блокира изходите на градаМомиченце на 7 години бе намерено

...
Полицията блокира изходите на градаМомиченце на 7 години бе намерено
Коментари Харесай

7-годишно момиченце убито зверски в дома му

Полицията блокира изходите на града


Момиченце на 7 години бе открито убито в дома му в Момчилград. Полицията работи по версиите за обир, полово закононарушение на педофил или възмездие към фамилията. Разследващи отхвърлиха каквито и да е детайлности, с цел да не се пречи на разкриването на жестокия причинител.

Тялото на дребната Дамла М. било открито от майка й С. М. малко след 7 ч сутринта в неделя. Тогава дамата се прибрала от нощна промяна в локално дружество. Когато отключила вратата на дома на третия етаж в блок „ Слава ”, на дамата й направило усещане, че ключът е превъртян два пъти, а освен един път, като тя заключила вечерта, преди да отиде на работа. Майката намерила детето си мъртво на спалнята, а устата му била залепена с тиксо.

След сигнала на тел. 112 към 7,30 ч блокът и регионът към него е бил отцепен от криминалисти. Полицейски патрули ревизираха и пътуващите в колите на изходите на града. Мъртвото момиченце било откарано за аутопсия в Кърджали. По информация на локални медии, то е било насилено полово. Най-вероятно е било удушено, само че формалната причина за гибелта му не бе оповестена.

Бащата на Дамла работел от 5 години на гурбет в Белгия, а огромният й брат живеел в Истанбул. Детето гледали майката и бабата. Преди дни обаче старата жена отпътувала за Турция, с цел да види болната си сестра и момиченцето оставало единствено, до момента в който майката е на работа. Преди към месец Дамла си изгубила ключовете, само че бравата на жилището не била заменена, споделили близки на фамилията. Според тях наскоро майката и бабата подали тъжба против комшия, който ги тормози.

Окръжният прокурор на Кърджали Желязко Стефанов отхвърли коментар на слуховете в градчето. Той не удостовери дали жилището е ограбено и дали устата на жертвата е била залепена с тиксо.

„Работим по всички вероятни версии за създателя на действието „, сподели Стефанов. По случая се води дело за ликвидиране на дете. Ако причинителят бъде арестуван и виновността му бъде потвърдена пред съда, той може да получи и пожизнен затвор без право на подмяна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР