Полицията блокира движението по мост в Киев, който неизвестен заплаши

...
Полицията блокира движението по мост в Киев, който неизвестен заплаши
Коментари Харесай

Мост в Киев блокиран след заплаха за взривяване

Полицията блокира придвижването по мост в Киев, който незнаен заплаши да взриви, предава организация УНН, представена от РИА Новости.
По-рано пресслужбата на метрото в Киев заяви, че търсят взривни субстанции на моста, а част от минаващата оттова метролиния не работи. По-късно коригираха известието за медиите, като се обясни, че влаковете не се движат по цялата линия " по механически аргументи ".

На излъчените фрагменти се вижда, че на моста не се позволяват коли и пешеходци, всички входове и подходи са блокирани с алена забранителна лента, на място са ситуирани няколко десетки служители на реда в цялостна екипировка.
На самия мост първоначално имаше празен трен на метрото, по-късно той потегли. На пътното платно също има полицейска кола и бял рейс, в който може да се намира непознатото лице, което заплашва да експлодира.
След известно време заплашващият с терористичен акт е бил арестуван.
Подобен случай имаше през септември 2019 година Полицията организира специфична интервенция, по време на която задържа мъж, който заплашваше да взриви моста на метрото. По време на специфичната интервенция е спряно придвижването по моста през Днепър, както и влакове по три метро линии.
Оксана Блещик, представител на киевската полиция, сподели, че при задържането не са открити експлозиви. Според полицията мъжът се е предал. Повдигнато беше обвиняване за „ подготовка на терористична офанзива “. По-късно обвиняването в тероризъм отпадна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР