Полицията, Автомобилна администрация и НАП запечатаха две автошколи във Враца,

...
Полицията, Автомобилна администрация и НАП запечатаха две автошколи във Враца,
Коментари Харесай

Акция на полицията: Удариха две автошколи във Враца заради измами с шофьорски курсове

Полицията, Автомобилна администрация и Национална агенция за приходите запечатаха две автошколи във Враца, научи BulNews.bg.
Това е станалао след осъществени инспекции на всички школи за водачи на територията на региона, като единствено в тези два центъра за подготовка са открити нередности, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
Проверките са били планувани и извършени по концепция на управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца и в тях са се присъединили чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при регионалната дирекция на Враца, представители на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ - София и Национална агенция за приходите - Велико Търново.
Проверяващите са открили нередности във водената документи при подготовката на водачите, което слага въпроса, дали записаните за образование са минали действителна теоретична подготовка в двете школи. При инспекциите си в двата пункта, в дните и часовете оповестени за теоретична подготовка, проверяващите не са открили воденето на такава, както и неналичието на курсисти.
Проверена и конфискувана е водената в центровете документи, която ще бъде задълбочено прегледана и оценена. Ще бъдат тествани и финансовите приходи и метода на тяхното отчитане пред Национална агенция за приходите. Съставени са актове и са издадени заповеди за насилствена административна мярка. Двете школи са запечетани.
Извършените инспекции на територията на област Враца имат за цел да ревизират качеството на образованието в школите за водачи, а една от аргументите е зачестилите произшествия с жертви и потърпевши в региона, прибавят от Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР