Полицията арестува мъжа, който навръх националния празник 3 март на

...
Полицията арестува мъжа, който навръх националния празник 3 март на
Коментари Харесай

Арестуваха мъжа, който стъпка европейското знаме на Шипка

Полицията арестува мъжа, който точно на националния празник 3 март на паметника на Шипка изтръгна от постамента европейското знаме, стъпка го и на негово място бе сложено съветското, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Полицията в Стара Загора е почнала да го търси на идващия ден, 4 март, а през днешния ден той е бил открит и арестуван в Добрич, откъдето ще бъде закаран в града на липите, с цел да престои в ареста за 24 часа.

" Изяснява се съпричастността му към случай по време на честванията на Националния празник на връх Шипка, при който бе опетнено знамето на Европейския съюз - закононарушение по член 108, алинея 2 от Наказателен кодекс ", оповестява Министерство на вътрешните работи. Предстои отчет на способената прокуратура, а съгласно " 24 часа " индивидът се споделя Деньо Павлов. Законът планува за действието две години отнемане от независимост и санкция.

По време на тържествата на върха министър председателят, вицепремиерът Даниел Лорер, ръководителят на Народно събрание Никола Минчев и депутати от Политическа партия бяха освирквани и наричани " предатели ", като се чуваха и възгласи " Оставка " и " НАТО вън ".

Впоследствие министър-председателят бе замерян със снежни топки, а ударите ловко отбиваха гардовете от НСО. Заради напрегнатата обстановка транспортният министър Николай Събев изиска оставката на шефа на НСО, само че президентът, в чиито пълномощия е това, отхвърли и застана зад НСО с аргумента, че те са свършили работата си да предупредят премиера.

" Обстановката на Шипка бе извънредно изострена и това беше очевидно за всички, които бяха там, както за премиера, по този начин и за ръководителя на Народното събрание, по този начин и за министри, представителите на църквата, армията и жителите. Всички видяха коя е групата, която основава това напрежение и че те бяха нападателно настроени ", разяснява обстановката довечера по бТВ вицепремиерът Даниел Лорер, който беше също измежду представителите на кабинета на Шипка.

" Ние като хора се почувствахме застрашени, защото снежните топки през днешния ден могат да бъдат разнообразни неща на следващия ден ", призна той.

Лорер акцентира, че изпълнителната власт няма желание да кадрува в НСО, налице бил " пробив на сигурността ".

" Президентът дава отговор за НСО, той би трябвало да ги отбрани, тъй като тези момчета работят непрекъснато за нашата сигурност. Но сме длъжни да посочим, когато се случват неща, които съгласно нас са отвън рамките на сигурността. Никой от нас няма никакво желание да кадрува в службите. Министърът на превоза споделя моето чувство, че това, което се случи там беше пробив в сигурността и би трябвало да бъде обследвано за какво се е случило ", безапелационен бе Лорер.

" Напрежение сред нас и Радев няма, има рецензии ", отхвърли вицепремиерът. " В една демократична страна това е безусловно целесъобразно. Всяка институция е длъжна да показва мнение когато има такова по тематиките, които счита, че са значими за нея и за цялото общество ", добави той.

Президентът Румен Радев обаче беше безапелационен, че " няма пробив в сигурността на България, има пробив в здравия разсъдък ".

" Не е работа на НСО, не е работа на ДАНС или на Министерство на вътрешните работи да рине сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за вероятни провокации и да подсигуряват неговата сигурност. Те това и направиха и получиха персонална признателност и от премиера ", добави Радев по-рано през днешния ден.

 Президентът: Не е работа на министри да дават оценка на работата на НСО Виж още
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР