Полиция, служители на прокуратурата и РИОСВ влязоха в 15 часа

...
Полиция, служители на прокуратурата и РИОСВ влязоха в 15 часа
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в предприятието, от което тръгна пожарът, забавил строежа на АМ Струма

Полиция, чиновници на прокуратурата и Регионална инспекция за опазване на околната среда влязоха в 15 часа във " Феникс " -Дупница наложително, откакто 30 минути никой не им отвори. Извършват се претърсвания и изземвания, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.
От това дружество на 13 август предходната година потегли пожарът, увредил структурата на виадукта на автомагистрала „ Струма ”. Във вторник пък РИОСВ-Перник не можа да връчи на притежателя на депото насилствена административна мярка за прекратяване третирането на боклуци, откакто Кольо Илиев не се появи, не бе открит негов акредитиран представител, на който да бъде връчена.
Към 13.30 часа през днешния ден пред „ Феникс-Дупница се изсипаха 7 патрулки, само че служащите бяха напуснали предприятието още по обяд, като схванаха, че ще има инспекция. Това наложи цивилни служители на реда да влязат през дупка на оградата в двора и отворят от вътрешната страна портала, с цел да влязат проверяващите.
„ За нерегламентирано ръководство на боклуци, не по открития от закона ред, грозящ живота и здравето на доста жители, ще бъде формирано досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура-Дупница. Контролните органи реализират дейности по следствието ”, сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева. Според нея се правят претърсвания и изземвания от офисите на шефа и притежателя на компанията Кольо Илиев.
„ Още след пожара не са изпълнени никакви наставления на контролните органи, след изявленията и поради което се наложи да дойдем тук на място, откакто в РУ-Дупница направихме оперативка и проект какви дейности да предприемем, задачата е страната да си прави работата и това нещо тук да се прекрати ”, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.
Той добави, че притежателят на компанията се укрива, с цел да не му бъде връчен следващата ПАМ /принудителна административна мярка/.
„ В момента притежателят се укрива, не работи нито един негов служащ, само че това няма да попречи да си правим нашите дейности, търсям го от през вчерашния ден, ние работим по закон с всички документи, които разполагаме, длъжни сме да го намерим, с цел да му връчим постановленията на Регионална инспекция за опазване на околната среда ”, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Според него Кольо Илиев употребява всички разрешени му от закона неща, с цел да отсрочи прекратяването на активността за приемане на боклуци.
„ Очакваме промени в закона, ние няма да спрем до тук, при сходна на тази обстановка би трябвало да имаме опция за по-бързо закриване на обекти, през актуалната година, всички които имат нарушавания на територията на страната на такива площадки, ще бъдат затваряни ”, сподели от своя страна министърът на околната среда и водите Емил Димитров.
„ Ще има полицейска защита, до момента в който не му връчим насилствената мярка и не почисти всичко ”, добави Ивайло Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР