Полиция ще виждаме и в парковете, за да се следи

...
Полиция ще виждаме и в парковете, за да се следи
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Няма да има полицаи на всяка алея в парковете

Полиция ще виждаме и в парковете, с цел да се следи дали се съблюдават всички наставления на управляващите. Организацията е основно на кметове на общини. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов към този момент е дал инструкции на всички регионалните шефове да оказват цялостно подпомагане.
По думите му в даден парк, който ще бъде отворен в часовия диапазон, се основава организация от кое място може да се влиза, от кое място може да се излиза, на какво разстояние, каква е да посоката на придвижване, с цел да няма скупчване.
"В множеството паркове ще има доброволци, ще има охранителни компании и ще има служители на реда, които вероятно ще окажат подпомагане на тези доброволци при някоя конфликтна обстановка. Ако някой чака, че ще има служител на реда на всяка алея, не е това концепцията ", сподели той.
"Леко с терзание одобрявам това разхлабване на ограниченията, тъй като при нас нещата не са доста добре, разяснява още основният секретар на Министерство на вътрешните работи ", изясни основният секретар, като добави, че жителите, които не съблюдават разпоредбите, могат да получат административни наказания.
Според него има тапи по КПП-та, защото хората са безотговорни и не престават да пътуват, макар възбраната. За петъчния ден Министерство на вътрешните работи е събрало 35 000 заявления единствено на изходите на София. Всички ще бъдат проверявани.
От 17 717 тествани заявления в интервала 17-14 април 788 индивида са показали като съображение пътешестване до работа, а нямат трудов контракт. Отделно 159 също са показали съображение за работа, а са регистрирани в Бюрото по труда, изясни той.
До момента в Министерство на вътрешните работи има 36 инфектирани чиновници с ковид, от които 10 излекувани.
Ще желаяме включване на армията, когато има доста инфектирани чиновници на Министерство на вътрешните работи и те нямат физическа опция да извършват функционалностите си. Армията ни оказва помощ във всяко едно отношение, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР