Полиция и прокуратура разследват сигнал за незаконна сеч на дървета

...
Полиция и прокуратура разследват сигнал за незаконна сеч на дървета
Коментари Харесай

Разследват незаконна сеч в мездренското село Люти дол /снимки+видео/

Полиция и прокуратура проверяват сигнал за противозаконна сеч на дървета общинска благосъстоятелност в мездренското село Люти дол. Жената, по чието предписание били отстранени, в началото отрекла да има нещо общо, само че след това обяснила, че пречели на парцела ѝ, написа bTV. 
Преди дни поданици на една от махалите в село Люти дол забелязали, че десетки дървета се отсичат съвсем до земята и се изхвърлят в близкото дере.
Оказало се, че улица не се прави, а на място кметът разкрил дървосекач, който обяснил, че е нает от стопанката на близкия парцел. При осъществената инспекция в община Мездра е станало ясно, че разрешително за сеч няма, а на място пристигнали екоинспектори, горски и полиция.
Първоначално дамата, която не живее непрекъснато в парцела, отказала коментар с обяснението, че не знае нищо за сечта. Впоследствие обаче е обяснила, че след няколко месеца връзка с общината е останала с усещане, че ѝ се разрешава да почисти терена.
Дерето, затрупано от дърветата, поема високите скатни води при значителни превалявания, а в този момент са отстранени 50 дългогодишни широколистни и плодни дръвчета.
По случая е формирано досъдебно произвеждане, а почистването на терена ще е за сметка на нарушителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР