Полиция и жандармерия се събраха пред Народното събрание, за да

...
Полиция и жандармерия се събраха пред Народното събрание, за да
Коментари Харесай

Полиция пази парламента заради протест поради фалита на Олимпик

Полиция и жандармерия се събраха пред Народното събрание, с цел да " пазят реда " поради събрали се на митинг хора поради банкрута на застрахователна компания " Олимпик ".
Сподели с товите другари
Събралите се хора - към 50-тина души, споделиха пред блогъра Иво Мирчев, че идват от Перник - с колите си, всичките застраховани в " Олимпик ". Те желаят сметка от властимащите и най-много от Комисията по финансов контрол (КФН), тъй като са позволили " Олимпик " да работи при такива условия. " Как една компания развива активност, като няма гаранция в Българска народна банка ", питаше възмутена дама.
Припомняме, че Гаранционният фонд разгласи, че няма да заплаща компенсации за банкрута на " Олимпик ", тъй като " според Кодекса за застраховането Българският гаранционен фонд не покрива (не гарантира) активността на застрахователи от други страни от Европейски Съюз, които правят активност в България при правото на определяне ". Според Договора за основаване на Европейски Съюз под " право на определяне " се схваща “правото на предприемане на активност от самонаето лице, както и основаването на предприятия (дружества или фирми) в друга държава-членка при изискванията, планувани от нейните закони за личните ѝ жители и предприятия " (чл. 49 по отношение на член 54).
При настоящето състояние на нещата жертвите на банкрута на " Олимпик " може да си търсят правата единствено от Кипърския гаранционен фонд.
Припомняме и, че през вчерашния ден (17 август) Българска социалистическа партия изиска изключително съвещание на Народното събрание с две точки, едната от които е страната да откри метод да обезщети ужилените от банкрута на " Олимпик ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР