Полиция и жандармерия проведоха специализирана операция в Сливен, Нова Загора,

...
Полиция и жандармерия проведоха специализирана операция в Сливен, Нова Загора,
Коментари Харесай

Полицията погна битовите престъпници в Сливенско

Полиция и жандармерия организираха профилирана интервенция в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица , оповестява Нова телевизия.

Акцията е ориентирана към противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони, сектори, махали и квартали. Осъществен е и надзор по съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата.

Проверени са обекти за продажба, предпазване и превозване на дървен материал и дърва за огрев в землищата на Твърдица, Шивачево и региона на Котел. Съставен е един акт по Закона за горите на притежател на обект за предпазване на дървен материал в Твърдица заради липса на наложителното видеонаблюдение в обекта.

В село Градец са открити случаи на нелегално добити дърва за огрев в три елементи парцела, за което са формирани актове. На притежателите на обекти са формирани протоколи за предизвестие.
 Десетки задържани по акция против битовата престъпност във Варна
Десетки задържани по акция против битовата престъпност във Варна

Осуетен е и опит за търговия с гласове

Не са открити нарушавания при инспекции в търговски обекти в Сливен, Твърдица и Шивачево за нерегламентирана продажба на акцизни артикули и артикули с изминал период на валидност.

В хода на акцията са получени сигнали за кражба на мобилен телефон в село Жеравна и газов револвер от частен парцел в село Мокрен . Извършителите са открити - те са двама престъпно проявени мъже на 36 и 27 година, които са арестувани за 24 часа. Откраднатите движимости са открити и върнати на притежателите им. Образувани са досъдебни производства.

Разкрити са също пет домови обири, осъществени в друг интервал. Извършителите са арестувани, а откраднатите движимости са открити и конфискувани.

По време на интервенция е получен сигнал за домашно принуждение в село Градец. Задържан е 71-годишен мъж, който е упражнил принуждение по отношение на брачната половинка си. На дамата е препоръчана правна помощ. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
 Министерство на вътрешните работи организира акция против стандартната престъпност в Шуменско
Министерство на вътрешните работи организира акция против стандартната престъпност в Шуменско

Иззети са металдетектори, културни полезности и противозаконни оръжия и боеприпаси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР