Полицейското присъствие в Мъглиж остава засилено Двама са задържани, а

...
Полицейското присъствие в Мъглиж остава засилено Двама са задържани, а
Коментари Харесай

Полицейското присъствие в Мъглиж остава засилено

Полицейското наличие в Мъглиж остава засилено Двама са арестувани, а един се търси след вчерашното напрежение в ромската махала в Мъглиж, при което пострадаха петима служители на реда . Те се отзовали на два сигнала за нерегламентирани кушии и след опит да въдворят ред били нападнати с камъни от група роми .

Днес полицейското наличие в града е засилено , правят се инспекции, а по думите на кмета на Мъглиж Господин Господинов, няма напрежение .

Напрежението в ромската махала в Мъглиж идва след тежка злополука, която стана на пътя Стара Загора-Казанлък, в която починаха двама младежи -22-годишният Цанко Павлов и 23-годишната Виктория Гьонева. Полицията работи и по версията, че необозначена двуколка на пътя е причина за тежкия пътен случай . Днес в Казанлък е разгласен Ден на печал .
 
 БГНЕС

Кметът на Мъглиж Господин Господинов изрече страдание за случая и изясни, че през днешния ден администрацията ще набележи ограничения за попречване на сходни произшествия като вчерашния в ромската махала. По думите му, ограничения е имало и обратно в годините , издавани са и редица забрани. „ Имало е скупчване на коне и каруци, спирали сме ги, само че за жал се случват сходни произшествия. Днес ще обсъдим обстановката и ще набележим ограничения. Няма напрежение в града тази заран, дано оставим полицията да си свърши работата “.-->

Около 18.00 ч. през вчерашния ден чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора и Дирекция „ Жандармерия “  почнали профилирана полицейска интервенция в ромската махала на Мъглиж, с цел да задържат  лица, които по-рано денем оказали опозиция при осъществяване на инспекция , при която пострада казанлъшки еднообразен. При евакуиране от квартала  група лица са почнали да хвърлят камъни  по колоната от полицейски коли.

Нанесени са  вреди по коли на униформените , а  петима от служителите на реда са получили контузии по крайниците . Това наложило против нападателите да бъдат използвани физическа мощ и помощни средства, при което са създадени и изстрели във въздуха. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР