Полицейското присъствие на автомагистрала "Марица" ще бъде засилено с допълнителни

...
Полицейското присъствие на автомагистрала "Марица" ще бъде засилено с допълнителни
Коментари Харесай

Пращат още полиция на магистрала „Марица“

Полицейското наличие на автомагистрала "Марица " ще бъде засилено с спомагателни сили на "Пътна полиция ". На разнообразни сектори от аутобана ще бъдат ситуирани патрулни коли. Това се постанова поради почналия засилен трафик на непознати жители през този сезон, заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Хасково ст. комисар Ангел Цанков на конференция.

Целта е недопускане на пътно - транспортни катастрофи по време на акцията на пътуващите за Турция и назад гастарбайтери от Западна Европа, разясни той. За последните 3 дни от петък до през вчерашния ден 25 000 автомобила с непознати жители са минали по автомагистрала Марица и са напуснали страната за Турция, посочи началникът отдел "Охранителна полиция " в дирекцията на Министерство на вътрешните работи комисар Атанас Ненков.

Според статистиката това е в пъти повече в сравнение с в други сезони от годината.
През изтеклия юни няма убити при пътни злополуки в региона. Това оправдава и ограниченията, които се набелязват, заключи управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи. За изтеклото полугодие обаче в района са били регистрирани 9180 нарушавания допълнително, в сравнение с за същия интервал предходната година. Трайна е и наклонността за увеличение на броя на водачите, които карат след приложимост на наркотични и упойващи субстанции.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР