Полицейското насилие под колоните на Министерския съвет отново е тема

...
Полицейското насилие под колоните на Министерския съвет отново е тема
Коментари Харесай

Комисията за полицейското насилие изслуша един от пострадалите на 2 септември

Полицейското принуждение под колоните на Министерския съвет още веднъж е тематика в Народното събрание през днешния ден. Акцентът е по какъв начин са комуникирали институциите.

Един от пострадалите от полицейското принуждение на 2 септември Даниел Павлов описа пред членовете на комисията по какъв начин е бил повален от няколко служителя на реда на земята, част от тях стъпват върху гърба му, натискат го по очите и даже вадят контактните му лещи.

„ В един миг, когато се бях обърнал леко встрани, внезапно изскочиха трима-четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи, които ме издърпаха нападателно зад полицейския кордон, там бях повален на земята. В продължение на 20-30 секунди не можех да си поема въздух, евентуално поради мощното извиване на врата ми обратно, без да пресилвам усещах, че загивам ", описа той.

Даниел Павлов е спечелил делото за непозволено задържане, а против него има висящо дело за безчинство, той отхвърля да е бил нападателен против чиновниците на полицията.
Снимка: bTV

Членовете на комисията взеха решение да сезират Софийската градска прокуратура за дейностите на прокурор Вероника Трифонова, която е прекратила кореспонденция за полицейско принуждение, както и да бъде изслушан служителят на НСО, който е гледал записите от полицейското принуждение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР