Полицейското насилие е неприемливо и следва винаги да бъде разследвано,

...
Полицейското насилие е неприемливо и следва винаги да бъде разследвано,
Коментари Харесай

ЕП: Дръжте полицията отговорна за инциденти свързани с насилие

Полицейското принуждение е недопустимо и следва постоянно да бъде разследвано, обявиха евродепутатите по време на спор във вторник, призовавайки за повече бистрота и надзор в региона на правоприлагането.

В спор с комисар Илва Йохансон и Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз, няколко евродепутати повдигнаха въпроса за Йозеф Чованец, словашки жител, умрял при полицейско задържане на летище Шарлероа в Белгия през февруари 2018 година Те приканиха белгийските органи да проведат цялостно следствие по случая, който ще бъде наблюдаван от близко от комисията на Екологичен потенциал по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE).

Позовавайки се на други случаи на хипотетично полицейско принуждение против уязвими малцинствени групи и протестиращи в страните членки, евродепутатите приканиха засегнатите лица да бъдат подведени под отговорност и тези произшествия да подлежат на самостоятелен надзор.

Някои членове на Екологичен потенциал акцентираха сложната работа на националните полицейски сили и приветстваха тяхната работа и безрезервност за гарантиране на сигурността на жителите в целия Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР