Полицейският служител от Охранителна полиция на СДВР Владимир Стоянов, който

...
Полицейският служител от Охранителна полиция на СДВР Владимир Стоянов, който
Коментари Харесай

Полицаят, задържан за трафик на бежанци, остава в ареста

Полицейският чиновник от Охранителна полиция на Столична дирекция на вътрешните работи Владимир Стоянов, който беше арестуван след гонка за трафик на незаконни мигранти, остава за непрекъснато в ареста, реши Районен съд - Карлово.

Според магистратите има действителна заплаха той да извърши и друго закононарушения. Освен това проверяващите имат данни, че е предоставял квартири на мигрантите, и че и различен път ги е превозвал на територията на страната.

Положението му се утежнява и от обстоятелството, че е чиновник на Министерство на вътрешните работи. За действието, за което е упрекнат Стоянов, се плануват сред една и шест години отнемане от независимост, показаха от прокуратурата, представени от Българска телеграфна агенция.

В правосъдната зала Стоянов съобщи, че е направил закононарушението " от дивотия, от нелепост ". Като претекст уточни и обстоятелството, че има потребност от средства - татко му е бил до неотдавна в болница, а и бил закъсал с вноските за ипотека.

Бягството си по автомагистралата оправда със боязън от следствията от възможна полицейска инспекция.

Задържаният даде обещание да свидетелства против съучастниците си.

Разследване на полицейски чиновници от София, Пловдив и Бургас откри, че Владимир Славов е част от група, която се занимавала с трафик на бежанци през България. До този миг са разкрити четирима от тях.

На 5 юли трафикантите превозили 16 души с четири автомобила от Бургас до София. Славов е трябвало да направи втори курс с още 6 души от Бургас, само че групата била засечена на изхода на Бургас. От морето до Карлово той не е спрял на шест опита на полицията за това. В Карлово оставил бежанците, а самият той бил арестуван в региона Пирдоп.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР