Полицейските служби на европейски държави конфискуваха над хиляда тона незаконни

...
Полицейските служби на европейски държави конфискуваха над хиляда тона незаконни
Коментари Харесай

Мащабна операция в Европа - конфискуваха над 1000 тона незаконни пестициди

Полицейските служби на европейски страни конфискуваха над хиляда тона противозаконни пестициди в Европа, рекордно количество, задоволително за напръскване на всички аграрни земи в Германия, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира Европол.

Мащабната интервенция, извършена от януари до април, докара до конфискуването на 1346 тона от тези пестициди, се споделя в известие на пресцентъра на европейската полицейска организация. Те са повече от задоволителни, с цел да се напръскат всички аграрни земи в Германия, заемащи половината повърхност на страната, както и за близо 75 на 100 от земеделските земи в цяла Европа.

Разбиха интернационална незаконна група за огромни измами, закопчаха и българи

Много от съставките на тези пестициди идват от Азия, по-специално от Китай и Япония. Други идват от Мексико и Съединени американски щати, съобщи специалист от Европол. Според организацията противозаконните пестициди могат да навредят съществено на селскостопанските култури, да замърсят околната среда и да увредят здравето на хората. Много от тях са и елементарно запалими, добави специалистът.

Разследванията в Белгия, Франция, Германия, Полша, Словения и Швейцария не престават, заяви Европол, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР