Полицейските пртести все пак се очертава да се случат. Все

...
Полицейските пртести все пак се очертава да се случат. Все
Коментари Харесай

Задават се нови полицейски протести


Полицейските пртести въпреки всичко се обрисува да се случат. Все още не е ясно по кое време и по какъв начин това ще се случи, само че концепцията на униформените е да провеждат огромен народен митинг. Днес Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) има среща. Управителният съвет заседава и ще реши по кое време служителите на реда ще се вдигнат на очертаващия се от месеци митинг. Пареалелно с това концепцията се разисква и с другите синдикални организации на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Председателят на СФСМВР Валентин Попов разгласи в изявление за БНР, че незабавно откакто Управителният съвет вземе решение за митинга, ще осведоми за всичко другите полицейски синдикати. Според думите му техните членове имат подготвеност незабавно да се включат в организирането на националния митинг.

Причините за него обаче не са единствено нарастването на заплатите, за които служителите на реда упорстват от дълго време, само че към този момент им се разминават. Попов означи и че е огромен казусът с униформите. Той разясни, че огромна част от служителите на реда са принудени да си купуват обособени елементи от наложителното за тях облекло от магазините, вместно да го получават от Министерство на вътрешните работи. Синдикалният водач означи, че в органите на реда работят хора, които не са получавали униформи от 3-4, даже 5 години.

Полицейският митинг въпреки всичко може и да се размине, в случай че управлението на вътрешното водомство и синдикалистите седнат на масата за договаряния и се схванат по проблематичните точки. Попов означи обаче, че към този момент среща с министър Валентин Радев не са имали. Засега в СФСМВР не са получили отговор от него и по отношение на поканата за диалози, която сас му отправили.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР