Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област

...
Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област
Коментари Харесай

Всички пътни патрули вече ще са с включени сигнални светлини

Полицейските патрули по пътя София-Варна на територията на Ловешка област са увеличени двойно за всички почивни и празнични дни поради трите тежки произшествия там в петък и събота. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов на брифинг в село Български извор, където стана един от случаите.
През миналата нощ той дружно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, шефа на ОДМВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов, регионалния шеф на Ловеч Георги Терзийски и представители на Агенция "Пътна инфраструктура " инспектираха сектора, където станаха трите произшествия. Загинаха общо 11 души, други 26 бяха ранени, четирима от които в сериозно положение.
Министър Радев сподели, че е свикал миникризисен щаб на място, а през днешния ден чака от специалистите резултатите от анализите на пътния сектор.
"Да ни кажат този сектор, по какъв начин ли не го кръщаваме, тези няколко километра тук, за какво се е случило това? Имаме към този момент цифри, статистика, само че желаеме точни разбори, с цел да се подхващат още ограничения ", добави Радев.
Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов добави, че е разпоредил и всички пътни патрули на територията на страната към този момент ще са с включени сигнални светлини.
„ Мислим всевъзможни разновидности, само че сигурността е и в ръцете на водачите. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно забележима, знаците са обозначени. Вижда се, че е обитаемо място и би трябвало да кара деликатно. За страдание, когато се направи веднъж по-добре, това усилва опцията за по-висока скорост и се стига до увеличение на пътнотранспортните катастрофи “, сподели още Маринов.
По думите му аргументите за тежката злополука сред рейса и камиона от петък към момента се обясняват.
"Чакаме експертизи, с цел да се откри дали лидерът е получил някаква рецесия или е в резултат на подхваната неправилна маневра. Искаме да имаме обстоятелства, с цел да стъпим на тях и да създадем разбор ", разясни Младен Маринов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР