Полицейски служители са установили помагачи в телефонна измама, извършена във

...
Полицейски служители са установили помагачи в телефонна измама, извършена във
Коментари Харесай

Хванаха двама помагачи на ало измамници във Велики Перслав

Полицейски чиновници са открили помагачи в телефонна машинация, осъществена във Велики Преслав, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен, представени от Българска телеграфна агенция.

Местна жителка, на 69 години, била излъгана на 16 юли, че оказва помощ на полицията за залавянето на телефонни измамници. Жената събрала 6920 лв., сложила ги в торба и ги оставила пред дома си. Малко по-късно открила, че е излъгана и подала сигнал в полицията.

След търсене, служители на реда са арестувани двама поданици на град Нови пазар - С.К./19 г./ и С.И./27 г./. Те създали цялостни признания. Обяснили, че били наети на работа, след оповестена публикация за продажба на лек автомобил в уебсайт в интернет. С тях се свързал мъж, който се показал за търговец на коли и им предложил да работят за него, до момента в който продадат колата. Казал им, че има клиенти, от които би трябвало да прибират капаро за поръчките му. Така ги изпратил във Велики Преслав. Парите за капарото пък трябвало да оставят в маратонка на пътя в гр. Ветово. За " работата " си мъжете, които не са престъпно проявени, получили по 200 лв..

Работата по документиране на случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР