Полицейски служители от Районното полицейско управление в Сливен запознават децата-доброволци

...
Полицейски служители от Районното полицейско управление в Сливен запознават децата-доброволци
Коментари Харесай

Полицаи от Сливен обучават деца в техники за самозащита

Полицейски чиновници от Районното полицейско ръководство в Сливен срещат децата-доброволци от Детското полицейско ръководство в техники за персонална отбрана.
Проектът „ Детско полицейско управление” се осъществя с четвъртокласници от ІІІ-то главно учебно заведение „ Д-р Ив. Селимински “. Той планува малчуганите да предадат наученото и на своите връстници.
Днес се организира първото от поредност занятия, в които децата ще бъдат обучавани на техники за самоотбрана и справяне с експанзията. Миналата седмица те следиха по какъв начин се образоват полицейските кучета и каква е ролята им в полицейската работа.
От старта на плана през месец октомври доброволците са провели четири занятия, измежду които едно за справяне със спортното безчинство. До края на годината са планувани още 6 занятия - по оказване на долекарска помощ, по сигурност на придвижването, отбрана при бедствия, пожари и изключителни обстановки и по „ Здраве, нравственос и право “.
Програмата „ Детско полицейско управление” се осъществя от Министерство на вътрешните работи, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Българския туристически съюз, Българския червен кръст и неправителствени организации. Целта е реализиране на ранна предварителна защита против рисково държание, образуване на ценностно отношение към законите на страната и основаване на привички за безвредно държание и взимане на съответни решения в сериозни обстановки.
Иновативният план се осъществя в четири учебни заведения в област Сливен - по едно в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Темите на заниманията са съобразени с възрастовите особености на децата, както и с районните специфики, обичаи и просвета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР