Полицейски служители и находчиви кучета помощници в разкриване на престъпления

...
Полицейски служители и находчиви кучета помощници в разкриване на престъпления
Коментари Харесай

Униформени и полицейски кучета гостуваха на ученици

Полицейски чиновници и съобразителни кучета помощници в откриване на закононарушения гостуваха на учениците в ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “ в шуменското село Царев брод. По традиция, преди началото на ваканцията, се организират беседи с възпитаници от другите класове в учебното заведение.

В школото през днешния ден гостуваха гл. инсп. Галин Божилов от Охранителна полиция в РУ- Шумен, инсп. Венелин Венелинов от Детска педагогическа стая в РУ- Шумен и служителите на реда Добромир Добрев и Ивайло Панайотов, които са водачи на служебни кучета в ОДМВР Шумен.

Гостите срещнаха учениците с специалността на служителя на реда, описаха на децата за динамичното си всекидневие при осъществяване на служебните отговорности. Децата научиха какви са особеностите на полицейската униформа и най-важните полицейски атрибути – полицейски знак, стоп-палка, радиостанция, светлоотразителна жилетка, защитна каска и защитен щит.

Гл.инсп. Божилов им сподели и оръжията, които са на въоръжение в Министерство на вътрешните работи. Всяко момче и момиче имаше опция да ги допре и най-малко за малко да се почувства част от полицейските сили.

Голям интерес и неспокойствие провокираха служебните кучета. Водачите им демонстрираха какви са опциите им за разкриване на диря и задържане на нарушител, а децата се надпреварваха да ги снимат с телефоните си. ОДМВР- Шумен ще продължи срещите с възпитаници, като задачата им е да се образува отговорно държание и дисциплинираност измежду подрастващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР