Полицейски служител, ранен по време на двойната руска ракетна атака

...
Полицейски служител, ранен по време на двойната руска ракетна атака
Коментари Харесай

Оцелял от руската атака в Покровск разказа за втория удар

Полицейски чиновник, ранен по време на двойната съветска ракетна офанзива против източния украински град Покровск в понеделник, разказа момента, в който втората ракета е блъснала първите пристигнали спасители.

Говорейки от болничното легло, Володимир описа, че отишъл да оказва помощ след края на работното му време, предава Си Ен Ен.

„ Чух, че е имало детонация в града и разбрах, че ще е нужна помощ. Пристигнах на мястото. Помагах на колите за спешна помощ да качват ранените в колите ”, разказва мъжът обстановката преди втория удар.



„ Имаше предизвестие, че може да нанесат втори удар. Но, когато бяхме там, хората имаха потребност от помощ. Чух тон от ракета, пробвах се да залегна, само че шрапнел ме удари в гърба и проби белия ми дроб ”, изяснява мъжът.

„ Този, който е изстрелял ракетата към центъра на града, е наясно, че там има единствено цивилни. И този, който удари същото място за повторно, е два пъти по-голям нарушител, тъй като е знаел, че хората ще се притекат на помощ ”, прибавя Володимир.



В настояща информация от вторник следобяд Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна заяви, че избавителните интервенции в пететажна жилищна постройка, която беше ударена от офанзивата в понеделник, са завършили.

Били са избавени осем души, като 122 тона парчета са извозени от мястото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР