Полицейски служител от СДВР е ранен в главата при вчерашния

...
Полицейски служител от СДВР е ранен в главата при вчерашния
Коментари Харесай

Трима полицаи са ранени при вчерашния протест в София

Полицейски чиновник от Столична дирекция на вътрешните работи е ранен в главата при вчерашния митинг пред Народното събрание, оповестяват от полицията.

Униформеният е бил ударен от хвърлен камък.

На други двама чиновници на реда от Столична дирекция на вътрешните работи е била оказана здравна помощ, откакто са получили по-леки пострадвания при опит на група нападателно протестиращи да пробият полицейския кордон, охраняващ Народното събрание.

От полицията показват, че е зародило към 22.00 часа нощес.
 Ден 76: Напрежение сред протестиращи и полиция Обновена
Ден 76: Напрежение сред протестиращи и полиция

Опити за взлом против полицията при остарялата постройка на Народно събрание...

По техни данни някои от организираторите на нерегламентираните протестни дейности са показали вербална експанзия по отношение на чиновниците на реда, като през мегафони са крещели от доста близко разстояние в лицата им. Групи провокатори, които съгласно полицията са ултраси на футболни клубове, са замеряли служителите на реда с камъни , пиротехнически произведения и бутилки с течност. От втори и трети ред са се правели опити други протестиращи да бъдат изтласкани напред, тъй че да се стигне до конфликти със чиновниците на реда.

Столичната полиция продължава да работи по определяне самоличността на провокаторите.

По-рано през вчерашния ден поради открити неразрешени предмети при инспекция на един от построените контролни пунктове мъж не е бил позволен до митинга на площад " Независимост " в София. Други двама души са били отведени в столично районно полицейско ръководство - мъж за определяне на идентичност, и жена - за несъблюдение на полицейско предписание. Малко по-късно те са били освободени.

Столична дирекция на вътрешните работи още веднъж приканва участниците в митингите да съблюдават наредбите на българските закони и да извършват разпорежданията на полицията.
 Ст. комисар Хаджиев: Усилията на Столична дирекция на вътрешните работи са да не допуснем ескалация
Ст. комисар Хаджиев: Усилията на Столична дирекция на вътрешните работи са да не допуснем ескалация

Протестът на пл. „ Народно заседание ” е нерегламентиран...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР