Полицейски шеф във Ватикана подаде оставка след финансовия скандал, разтресъл

...
Полицейски шеф във Ватикана подаде оставка след финансовия скандал, разтресъл
Коментари Харесай

Оставки във Ватикана след финансовия скандал

Полицейски началник във Ватикана подаде оставка след финансовия скандал, разтресъл редица институции през октомври. Оставката е била призната от папа Франциск. Оставката е част от следствието по случая, за който се разкрива прекомерно малко на този стадий.
Според известието би трябвало да се подсигурява спокойното и цялостно осъществяване на следствието.

Става дума за съмнителни финансови транзакции и прекачване на парцели от страна на ватиканските чиновници.

Полицията на Ватикана нахлу в офисите на Държавния секретариат на Светия трон и неговия финансов орган - АИФ и иззе документи и електронни устройства като част от следствие за финансови злоупотреби.

Операцията е извънредно необикновена, тъй като Държавният секретариат е нервният център на ватиканската администрация и дипломация, а АИФ е финансов орган за всички ватикански ведомства.

През 2013 година генералният шеф на банката на Ватикана Паоло Киприани и неговият заместител Масимо Тули подадоха оставки поради кавги, раздрусали финансова институция.

Тогава, чиновник на Ватикана, член на италианските секрети служби и финансов брокер бяха задържани като част от италианското следствие на Банката на Ватикана.

Арестите бяха осъществени, откакто Ватикана разгласи, че папа Франциск е съставил комисия да проверява делата в Банката на Ватикана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР