Полицейски екипи следят движението и при необходимост се намесват. Вече

...
Полицейски екипи следят движението и при необходимост се намесват. Вече
Коментари Харесай

Над 100 000 автомобили ще напуснат София днес и утре

Полицейски екипи наблюдават придвижването и при нужда се намесват. Вече е в действие и ограничаването на придвижването на камионите над 12 т., които до 20 ч. не би трябвало да се движат по автомагистралите и най-натоварените пътища. Тежкотоварните транспортни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 29 април (понеделник) от 14 ч. до 20 ч.
За облекчение на трафика и повишение сигурността на придвижване от 10 ч. на 25 април до 10 ч. на Великден – 28 април, ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София в региона на виадуктите, които се ремонтират на автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “.

От 10 ч. на 28 април до 10 ч. във вторник – 30 април, когато доста хора ще пътуват към столицата, в същите сектори ще има по две ленти за София и една за Бургас или Варна. Целта е по-лесно предвижване в пиковите дни и часове в секторите с ремонт на двете автомагистрали на Автомагистрала „ Тракия” и „ Хемус”. Осигурени са и обходни пътища.

Контролът по време на празничните дни ще бъде засилен като полицията ще следи за неправоспособни водачи на пътя и такива, които ръководят под влияние на алкохол, наркотични субстанции и производните им. Ще има засилен надзор и във връзка с скоростта. Тя ще се следи с така наречен мобилни камери.

От Министерство на вътрешните работи и АПИ приканват водачите да потеглят готови и да съблюдават рестриктивните мерки по пътищата, оповестява БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР