Полицейски екип, отработващ сигнал за нарушение на нощната тишина, е

...
Полицейски екип, отработващ сигнал за нарушение на нощната тишина, е
Коментари Харесай

Нападнаха полицейски екип в Провадия

Полицейски екип, отработващ сигнал за нарушаване на нощната тишина, е атакуван тази нощ в Провадия, оповестиха от Министерство на вътрешните работи - Варна.

След нанесени удари с секира и последвал побой, служител на реда е получил леки телесни повреди. Извършителите са арестувани

На 14.05.2020 година в 22,20 ч. е обявено, че от улица в западната част на гр. Провадия звучи мощна музика. На мястото, пред частен дом, служителите на реда откриват мъж във очевидно нетрезво положение и продължаващ да използва алкохол, изравен до изнесени тонколони на музикална уредба, от които звучи мощна музика. На отправеното от служителите на реда предизвестие да спре музиката лицето жестоко отхвърля, незабавно по-късно отхвърля да даде и документ за идентичност и стартира да се държи нападателно.

Предприети са дейности по задържането на мъжа, при което от къщата излиза жена с секира и с противоположната страна на брадвата нанася удари по единия полицейски чиновник. Към нейните дейности се причисляват още три близкостоящи лица, които нанасят удари с юмруци и корав предмет по служителя на реда.

Междувременно първите две лица заобикалят в незнайна посока. При подхванатите респектиращи дейности от страна на втория служител на реда, обстановката е овладяна и абсурда е преустановен.

Пострадалият полицейски чиновник е откаран от екип на ЦСМП – Провадия,в Спешен център във Варна. Установени са травми на гръден панер, ляв лакът, глава и хематом на гърба.

След подхванатите незабавни оперативно издирвателни дейности, на разсъмване в Провадия са открити и арестувани първите две лица, причинители на действието - В. М. на 32 година от Провадия и Ф. А., на 24 година от Дългопол и двамата престъпно проявени и всекидневно пребиваващи на адреса в Провадия, пред който се е развил случая.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под надзора на прокурор от Оперативна програма – Варна.

Огледа на мястото на произшествието нощес е осъществен в наличието на окръжния прокурор на Варна - наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР