Полицейски части са блокирали секции в Барселона, където днес трябва

...
Полицейски части са блокирали секции в Барселона, където днес трябва
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Блокирани секции в Барселона, напрежението расте

Полицейски елементи са блокирали секции в Барселона, където през днешния ден би трябвало да се организира референдум за самостоятелност. Достъпът на жители до секциите за гласоподаване е неразрешен, което поражда напрежение сред хората, които желаят да гласоподават и полицията.

Нашите кореспонденти Цветелина Катанска и Милена Кирова са пред едно от централните учебни заведения в града покрай Саграда Фамилия. Те оповестяват за конфликти сред полицията и жителите.

Какво се случва там сега - можете да гледате на онлайн на страницата на " По света и у нас " във Facebook ТУК.

Подробности очаквайте и в емисията ни " По света и у нас " в 12:00 часа.


Полицията затваря учебните заведения в Барселона, в опит да да спре провеждането на референдума. Над Барселона кръжат хеликоптери, оповестяват нашите кореспонденти.

Междувременно полицията обкръжи изборна секция в град Жирона, където каталунският президент Карлес Пучдемон би трябвало да гласоподава на референдума за самостоятелност от Мадрид. Телевизионният канал AFP TV съобщи, че при идването на полицията е имало конфликти с жителите. Вътрешното министерство на Испания предизвести, че силите на реда разпростират наличието си в сепаратисткия район.

Избирателните секции, които са към 2 300, трябваше да отворят в 9:00 часа локално време би трябвало. Право на глас имат към 5 300 000 каталунци.

Въпросът, на който би трябвало да отговорят е:

Дали Каталуния би трябвало да стане самостоятелна страна с републиканска форма на ръководство?

А вероятните три отговора са:

Да

Не

Не знам
 Ден на референдум в Каталуния Ден на референдум в Каталуния
Ще има ли референдум за самостоятелност на Каталуния или не? Независимо, че испанските управляващи го оповестиха за противозаконен - каталунците са решени да гласоподават...
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР