Полицeйски части от Лубуската област в Полша арестуваха в зрелищна

...
Полицeйски части от Лубуската област в Полша арестуваха в зрелищна
Коментари Харесай

Тежковъоръжени командоси спретнаха супер зрелищна спецакция в Полша, заковала нашенец и жена му за големи престъпления

Полицeйски елементи от Лубуската област в Полша арестуваха в зрелищна акция 35-годишен жител на България, за който има съмнения, че е търгувал с жива плът и е печелел от склоняване на дами към проституция. От употребата на откритите досега жертви българинът е изкарал към 1.2 милиона злоти, почти 300 хиляди евро. Арестуваният ще изкара в прелиминарен арест идващите три месеца, арестувана е и брачната половинка му, на която е повдигнато обвиняване за пране на мръсни пари. Това заяви представителят на полицията в Лубуска област Марчин Малуди.


Полските управляващи се приготвили за ареста като за фотоси на екшън, тъй като тъкмо в сряда 18 октомври се пада Европейския ден против търговията с хора, който се организира за 11-ти път, а видеото с ареста на българина се завъртя по всички телевизионни канали.

Самият арест станал в петък, само че " бизнесът " на българина почнал в края на 2013 година. Тогава през един от интернет порталите за запознаства и еротика мъжът вербувал 33-годишна жена от Лубуска област. Жената била в тежко материално състояние, а индивидът от другата страна на компютъра предложил схващане и подготвеност да сътвори с нея семейство, да построят къща и финансова помощ за сина й.



Събеседникът си играел на най-тънките струни на възприятията й, а в последна сметка дамата му повярвала. От март 2014 година до май 2017 откакто била уверена в построената визия за предстоящ благополучен фамилен живот дамата била употребена като продажница на териториите на Полша, Люксембург, Австрия и Франция, а всички пари, които изкарвала давала за бъдещия общ дом на 35-годишния мъж. За него тя била просто източник на доходи, а съгласно събраните по делото материали 33-годишната жена не била единствена. Всичките му " изгори " му донесли през това време към 1.2 милиона злоти.

Случаят стигнал до полицията през май 2017 година, когато жертвата на българина се свързала от Франция с майка си и разказала какво се случва с живота й. Майката уведомила обществените служби и фондацията " Ла Страда ", която се бори с трафика на дами. " Ла Страда " с представители на полското посолство в Париж и на френската полиция съумели да освободят дамата, а казусът бил предаден на Лубуската полиция.


" Нямахме визия кой е отсреща ни, мъжът не беше давал никакви същински персонални данни на тази жена. Внимателната работа, която включваше доста специфични форми и способи на оперативна работа от страна на криминалистите в гр. Гожув разрешиха да бъде разпознат обвиненият ", разяснява представителят на полицията.

Сводникът се оказал 35-годишен българин, живеещ в Швейцария. Мъжът е бил задържан на 11 октомври на територията на Шльонската област. Повдигнато му е обвиняване за трафик на хора и сводничество. До 10 години затвор може да получи и жена му, която е упрекната в пране на пари от юни 2014 до май 2017. Минималното наказване, което може да получи самият сводник е 3 години, като горна граница на наказването не е посочена в текста за трафик на хора, а таванът за склоняване към проституция е пет години. Полицията е поискала запор на имущество на фамилната двойка в размер на ок. 1 милион злоти.

Вижте тук видео от ареста на нашенеца:



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник, фотоси и видео: в. Монитор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР