Полицейски автомобил беше хванат в нарушение от читател на TrafficNews

...
Полицейски автомобил беше хванат в нарушение от читател на TrafficNews
Коментари Харесай

Пример? Полицески автомобил пререди колона, за да завие надясно от лява лента

Полицейски автомобил беше заловен в нарушаване от четец на TrafficNews при прекосяване на прелеза на бул. „ Копривщица ” с „ Пещерско шосе ”.
Прочетете още
При пуснати бариери и изчакване на прелеза, брандираният автомобил е прередил останалите чакащи коли в дясната лента, които по предписание би трябвало да завият в посока ЖК „ Христо Смирненски ”. По информация на нашия четец, полицейският автомобил е завладял лявата лента, ограничавайки другите коли да завият наляво, а той самият е завил надясно, засичайки вярно престроените вдясно коли. В този миг джипът на полицията е бил без включена сигнализация, оказваща специфичен режим на придвижване и даже не е подал мигач, че ще завива надясно.

Обикновено прекосяването през прелеза, след повдигане на бариерите е много мъчно, изключително за колите движещи се по бул. „ Копривщица ”, който е без преимущество и постоянно се стига до голям брой нарушавания и нервни прояви от страна водачите. Според нашия четец обаче е неприемливо точно полицейските коли, които би трябвало да наблюдават за съблюдаване на разпоредбите по пътищата, да ги нарушават. Още по-голямо усещане прави и методиката на нарушаването, а точно неналичието на обикновена светлинна сигнализация, която най-малко малко да ориентира водачите накъде в действителност ще завие полицейският автомобил.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР