Полицейска проверка и лекари без заплати в Националната болница по

...
Полицейска проверка и лекари без заплати в Националната болница по
Коментари Харесай

Полицейска проверка и лекари без заплати в националната Хематология


Полицейска инспекция и лекари без заплати в Националната болница по хематология. Медиците към момента не са получили възнагражденията си за март, поради промяна на шефа.

Рокадата идва след разкрития на министерството на опазването на здравето за бракувани скъпи медикаменти.

Лекар в националната хематология от 30 години, проф. Маргарита Генова разказва обстановката в болничното заведение като невиждана. Медиците още чакат заплатите си за март.

„ Но ние и сега нямаме изясненост в какъв интервал това ще бъде направено. Предполагам, че за някои хора и няколко дни биха били пролем. Цялата обстановка основава напрежение и неясноти от екипа на болничното заведение, която е национална “, споделя проф. Генова.

Досегашният шеф проф. Бранимир Спасов е освободен при започване на април.

„ Аз съм освободен със заповед на министъра, а доколкото слушам се чака регистриране на новия ръб. По тази причина се стига до вакуум - нито аз мога да подписвам финансови документи, нито до евентуалния нов директор”, изясни проф. Бранимир Спасов.

От здравното министерство отвръщат, че до вписването на измененията в комерсиалния указател, досегашният шеф има всички пълномощия, свързани с ръководството на болничното заведение.

„ За проф. Спасов няма правна спънка да извърши нужните дейности за възнаграждение на възнагражденията на личния състав, както и другите належащи дейности, свързани с безпроблемното действие на лечебното заведение “, показват от Министерството на здравеопазването.

От министерството означават още, че са изпратили сигнал до шефа на националната полиция по отношение на инспекция в болничното заведение, която е посочила, че през последните две години са бракувани огромно количество скъпи медикаменти за пациенти с хематологични болести.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР