Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко

...
Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко
Коментари Харесай

Данчо Катаджията е проверяван няколко пъти от „Вътрешна сигурност“

Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко пъти от дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи. Това сподели основен комисар Стефан Банков, шеф на дирекцията пред Нова ТВ.

По думите му станалият скандално прочут чиновник на реда е бил проверяван за корист с евросредства и други нарушавания. В момента в дирекцията тече нова инспекция против него.

„ Множество пъти е проверяван – в това число за разпространение на цигари без бандерол, само че не събрахме задоволително доказателства, че е част от тази тайфа. Проверяван е за източване на средства за еврофондове, само че стигнахме до извода, че се занимава с данъчни закононарушения посредством закупуване на парцели и стартира дисциплинарно произвеждане. Тече и самостоятелна инспекция, която ще завърши до седмица “, изясни комисар Банков.

„ Не е имал чадър, просто се е взел насериозно “, безапелационен е той.

„ Той не съблюдава етичните правила и правила “, съобщи основен комисар Стефан Банков

Скандалният чиновник на реда стана прочут след следствие на малкия екран. Полицейският чиновник от град Ловеч има парцели и коли за стотици хиляди левове. Собственик е и на язовир, а в това време хората описват, че се държи като локален дерибей.

Данчо Катаджията е притежател на завод за произвеждане на железни произведения в Ловеч и къщата над него. Имотът е добит посредством покупко-продажба на търг от арбитър реализатор. А предходният притежател е подал тъжба до Министерство на вътрешните работи, тъй като съгласно него цехът е платен на безценица.

“Наредихте ме до Васил Божков и Румен Радев. Впечатлен съм. Ще ме намерите, като приключат офанзивите. Доста неща имам да ви кажа ”, сподели Йордан Петков след следствието. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР