Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко

...
Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко
Коментари Харесай

Данчо Катаджията бил проверяван няколко пъти от Вътрешна сигурност

Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко пъти от дирекция "Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи. Това сподели по Нова тв основен комисар Стефан Банков, шеф на дирекцията.

През 2018 година сме го проверявали е за разпространяване на цигари без бандерол, само че не събрахме задоволително доказателства, че е взел участие в тази скица. Това следствие остана настрани. Същата година започнахме да го ревизираме по тази причина, че той източва средства от еврофондове. След като се оказа, че това е просто сигнал, подаден от жители, стигнахме до там, че той се занимава с данъчни закононарушения, с заграбване на парцели. Именно на това съображение беше формирано досъдебно произвеждане, изясни още шефът на "Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи.

Прокуратурата погна Данчо Катаджията

Той добави, че в това досъдебно произвеждане той към момента не е притеглен, само че там работи прокуратурата.

По думите на Банков, сега тече дисциплинарно произвеждане против Данчо Катаджията, което е по подготвеност на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч. А редом с това върви и инспекция в дирекция "Вътрешна сигурност ", която ще завърши до една седмица и медиите ще бъдат осведомени с нея.

„ Той не е имал чадър, просто се е взел насериозно “, безапелационен бе Банков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР