Полицаят Веселин Данчев, който бе обвинен и оправдан, че е

...
Полицаят Веселин Данчев, който бе обвинен и оправдан, че е
Коментари Харесай

Полицай, обвинен за побой на протестиращ срещу Орешарски, осъди прокуратурата

Полицаят Веселин Данчев, който бе упрекнат и оневинен, че е удрял с палка протестиращ в " нощта на белия рейс " през 2013 година, осъди прокуратурата за 30 хиляди лева, заяви lex.bg. Решението не е дефинитивно, а искът на Данчев е почетен единствено отчасти. Той претендирал за 80 хиляди лева

Служителят на Министерство на вътрешните работи бе обвинен, че по време на антиправителствения митинг на 23 против 24 юли 2013 година е нанесъл лека телесна щета на протестиращия Кирил Димов. Протестите бяха с искане за оставка на кабинета " Орешарски " и започнаха поради избирането на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за началник на ДАНС. Дни по-късно той се отдръпна от поста, само че митингите продължиха месеци наред.

На 23 юли Министерство на вътрешните работи се опита да изведе депутати с бял рейс, който бе паркиран наоколо до храма " Александър Невски ". Рейсът беше замерван с камъни, а служителите на реда се пробваха да разгонят протестиращи. На фрагменти бе снимано по какъв начин жандармерист с бяла маска на лицето удря хора, макар че те се отдръпват.

Малко по-късно основният прокурор Сотир Цацаров разяснява, че това е полицейско принуждение. На Денчев бе повдигнато обвиняване. Той бе оневинен, а прокуратурата не стачкува решението.

След края на делото служителят на реда е завел желае против прокуратурата. Той е показал, че през тези години е претърпял доста боязън, оскърбление, стрес, разболял се, разрушило се и фамилията му, сменил и работата си, защото търпял и насмешки от сътрудници. Освен това се страхувал от разпра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР