Полицаят Цветан Благоев, който стана известен в цялата страна, след

...
Полицаят Цветан Благоев, който стана известен в цялата страна, след
Коментари Харесай

​Съдът потвърди дисциплинарното уволнение на скандалния бивш полицай Цецо Благоев

Полицаят Цветан Благоев, който стана прочут в цялата страна, откакто популяризира видеозаписа с шефа на защитата в АЕЦ „ Козлодуй “ Пешко Караджов, бе порязан и от административния съд във Враца, научи BulNews.bg. След като Благоев бе освободен от служба при започване на август предходната година, той стартира да води каузи против регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи за непозволено уволняване.
В началото на седмицата обаче състав на административния съд във Враца се произнесе с решение по адм. дело № 600/2017 година, с което отхвърли жалбата на Цецо Благоев срещу заповедта за уволнението му. Става въпрос за Заповед №369з-1044/02.08.2017г. на шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца, с която на Благоев е наложено дисциплинарно наказване „ уволнение” и е прекъснато служебното му правно отношение, считано от датата на връчване на заповедта, което е сторено на 04.08.2017г.
За да постанови този резултат съдът е приел, че формираното дисциплинарно произвеждане е за няколко огромни нарушавания от страна на Благоев, за които се планува дисциплинарно наказване „ уволняване “.
От документите по делото излиза наяве, че първото открито и потвърдено нарушаване от страна на някогашния еднообразен е, че е направил дейности, уронващи престижа на службата. Благоев е направил нерегламентиран обиск и претършуване на персонални движимости, съпроводени с обидни думи, по отношение на служителя Т.Т. по време на осъществяване на служебните му отговорности. Всичко това става на 15.03.2017г., както на 26.03.2017г. бил разгласил обиди и закани в персоналния му профил във Facebook, които са станали известни на безграничен брой лица и на самия чиновник, с директни отрицателни последствия за него. Така Благоев е нарушил етичните правила от закона за Министерство на вътрешните работи, за което се планува наказване „ Уволнение “.
Второто разказано нарушаване в заповедта се показва в това, че бившето ченге е получил от чиновник на Министерство на вътрешните работи – Е.М., сумата от 90 лв., с цел да извърши избрана услуга и откакто не е сторил това, е отказал да я върне, като е декларирал, че тя ще послужи служителят да остане на този пост, на който работи все още и няма да бъде изместен на пост с по-тежки отговорности. Това нарушаване също е потвърдено по неоспорим метод, като в този случай Благоев е употребявал служебното си състояние за персонална полза, както и че още веднъж е позволил нарушаване на етичния кодекс. Това нарушаване също е следвало да бъде осъдено с дисциплинарно наказване „ уволняване “.
Третото нарушаване, посочено в заповедта, е това, че на 16.05.2017г. сред 22.30 -23.40 часа жалбодателят е участвал на рожден ден на криминалнопроявеното лице М.К. в ресторант „ Чайка “ във Враца, като на събитието са участвали и други лица от криминогенния контингент, с които той е показал другарски връзки и това е станало притежание на необятен кръг от лица след обява в локалната преса. За това нарушаване също са били събрани солидни доказателства, като свидетелски показания и снимков материал.
Магистратите постановиха Благоев да заплати на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца сумата 300 лв. юрисконсултско заплащане. Решението предстои на обжалване пред Върховен административен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР