Полицаят, ранил фатално крадец миналата нощ в София, е стрелял

...
Полицаят, ранил фатално крадец миналата нощ в София, е стрелял
Коментари Харесай

Прокуратурата: Полицай, а не полицайка е стрелял по крадците в София

Полицаят, ранил съдбовно апаш предходната нощ в София, е стрелял от към 100 метра, и то след предизвестия и изстрели във въздуха. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата и столичната полиция.

Майката на умрялото 18-годишно момче е смутена от случилото се и желае да види наказан за гибелта на сина си.

„ В нощта на 17 против 18 септември в 4 районно управление (на МВР) е получен сигнал за осъществен грабеж над две момичета от три непознати лица. Пострадалите са дали съответно изложение на причинителите и неотложно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал наоколо до бул. „ Черни връх ”. Екипът подхваща дейности по търсене и открива, че лицата се качват в рейс. Успяват да спрат транспортното средство и залавят едното лице в рейса и две, които се пробват да избягат. Единият полицай тръгва след бягащите и предизвестява няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият чиновник стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно и не се чака линейка - полицейският автомобил и го откарва в болница „ Токуда ”. Лекарите установяват, че лицето е умряло ". Това сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

" Искам да заявя, че служителят на реда, възпроизвел изстрела, е награждаван безукорен чиновник със седем години стаж в Министерство на вътрешните работи, на 33 година Във връзка със хванатите лица мога да кажа, че това са наши остарели познайници. Установихме, че те са причинители на голям брой грабежи. При нападенията са използвали метални и гумени бухалки, с цел да наранят жертвите си ”, сподели още Николов. 

„ Софийската градска прокуратура е получила сигнал от Министерство на вътрешните работи за породена гибел на мъж по време на полицейска интервенция. Наш чиновник е направил незабавните следствени дейности. Иззети са три гилзи. На 100 м от тях е имало следи от кръв. Извършено е освидетелстване на двама полицейски чиновници, при което са конфискувани обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло. Пробите на униформенита за наркотици и алкохол са отрицателни ”, съобщи Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. Той добави, че са открити частични видеозаписи от момента на стрелбата. В рамките на днешния ден наблюдаващият прокурор ще реши дали служителят на реда, който е стрелял, да бъде притеглен като обвинен. Има още очевидци за разпит.

„ Данните за създадените изстрели са от полицейски чиновник от мъжки пол, не от женски пол. Дали ще бъдат повдигнати обвинявания ще се реши, откакто се съберат доказателства. Тук всеки един дребен подробност може да промени заключението ”, уточни Кръстев.

„ Наред със следственото дело, Столична дирекция на вътрешните работи прави и вътрешна инспекция, която ще посочи всички обстоятелства и условия. Нямаме безапелационни данни каква е входната рана на потърпевшия – дали е в тил, или в предната част на тялото ”, добави Николов.

А във вторник пред Районния съд ще бъдат изправени двамата арестувани за грабежа над двете девойки. 

Наблюдаващите прокурори отхвърлят даването на всякаква информация относно атентата срещу някогашния основен прокурор Иван Гешев. " Това е категорично гледище на Европол, с които работим съвместно ", каза Христо Кръстев.

Относно разследването срещу Васил Божков, заместник-градският прокурор сподели, че наблюдаващият прокурор следва да прецезира обвиняванията, по-късно следва предявяване на материалите по следствията и решение дали ще се повдигне обвиняване. Междувременно Божков остава под домакински арест. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР