Полицаят, използвал лютив спрей на протеста в събота, където пострадаха

...
Полицаят, използвал лютив спрей на протеста в събота, където пострадаха
Коментари Харесай

МВР: Лютивият спрей е ползван, защото е имало опасност за полицаи и протестиращи

Полицаят, употребявал пикантен спрей на митинга в събота, където пострадаха негови сътрудници, е предотвратил по-тежка обстановка, при която протестиращи и униформени са били мощно притиснати до полицейския бус под напора на тълпата. Така комисар Борислав Муеров от столичната полиция изясни случая с плачещите служители на реда, който стана шлагер в обществените мрежи.

Тълпата почнала назад преброяване и се втурнала към полицейската кола. Униформеният вътре пуснал сирената, само че и това не ги спряло. Настанала навалица.

" Имало е трима-четирима, които са били мощно притиснати и са изхърквали под натиска на групата. Тогава, с цел да не се получат по-тежки пострадвания, служителят е употребявал този пикантен аерозолен спрей. Местоположението на постройките пред Министерския съвет е с много изменящи се атмосферни условия, с вятър. Когато е натиснал бутона на спрея, е било обикновено, и в идващия миг се получава течение и всички са потърпевши. Пораженията не са тежки ", изясни комисар Муеров, началник на " Охранителна полиция ".

Лютивият спрей се употребява рядко, при жестоко нарушение на реда в ромските махали да вземем за пример. Проверката на Министерство на вътрешните работи посочила, че в тази ситуация с плачещите служители на реда използването на това помощно средство е регламентирано. Служителите се обучавали да го употребяват, само че нямало планувани курсове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР