Полицай, убил в зверска катастрофа две жени, бе осъден на

...
Полицай, убил в зверска катастрофа две жени, бе осъден на
Коментари Харесай

Затвор и 140 бона кръвнина за полицай, убил две жени в катастрофа

Полицай, умъртвил в зверска злополука две дами, бе наказан на година затвор и кръвнина в размер на 140 000 лв., научи BulNews.bg. Наказанието на Цветомир Димитров, който е бил чиновник на отдел " Патрулно постова активност " към полицейското ръководство в Роман, бе постановено от окръжния съд във Враца, написа Булнюз.

Припомняме, че на 3 януари 2015 година към 11.30 часа Цветомир управлявал лек автомобил „ Сеат Леон “. На кръстовището сред улиците „ Д. Благоев “ и „ Промишлена зона “ в Роман помел двете дами, които пресичали на пешеходната пътека наоколо до белодробната болница в града. От поледицата колата не е съумяла да вземе завой и е връхлетяла на зебрата.

Пострадалите са били пациентки на белодробната болница. Едната от тях - К.А.Т. от монтанското село Лехчево, е умряла по късно в мездренската болница от тежка черепна контузия и вътрешни разкъсвания. Другата жена М.С.К. от Банско е била откарана в болничното заведение в Разлог, където издъхнала от контузиите си на 13 февруари.

Към момента на злополуката Димитров не е бил на работа и не бил използвал алкохол. От документите по делото излиза наяве, че Димитров е направил всичко допустимо да помогне двете дами, поради което е наказан единствено на една година затвор при общ режим. Мъжът е лишен от правото да ръководи МПС за период от 4 години, като ще би трябвало да заплати и на околните на умрелите дами по 70 000 лв. кръвнина. На Димитров са присъдени и разноските по делото, както и други наказателни такси в общ размер на близо 14 000 лв..
Присъдата може да се апелира и стачкува пред Софийски апелативен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР