Полицай, пристрастен към хазарта, ограби три казина в Лас Вегас,

...
Полицай, пристрастен към хазарта, ограби три казина в Лас Вегас,
Коментари Харесай

Полицай, пристрастен към хазарта, ограби три казина, взе общо 165 000 долара

Полицай, привързан към хазарта, ограби три казина в Лас Вегас, като взе от тях общо 165 000 $, оповестиха американски медии. 35-годишният Калеб Роджърс беше задържан по съмнение в три разнообразни грабежа, които той, съгласно проверяващите, е направил за четири месеца, употребявайки служебно оръжие за заплашване на личния състав на казината. Прокуратурата счита, че служителят на реда е бил заставен да предприеме тази стъпка от пристрастеността към хазарта и обвързваните с нея задължения. Според прокурорите Роджърс е направил първите два грабежа през ноември 2021 година и януари 2022 година След третия грабеж през февруари 2022 година експерти по сигурността съумели да го заловен на изхода и да го предадат на чиновниците на реда.

Роджърс ходел на кражби с маска, тъмни облекла и черни латексови ръкавици. След като касиерите му предавали парите, той ги прибирал в чанта, скрита под якето му. След това мъжът излизал и бързо изтичвал до колата, особено накуцвайки с единия крайник. Твърди се, че по време на един от обирите Роджърс е употребявал колата на брат си Джосая, с цел да избяга от мястото на престъплението. По-късно, съгласно показанията на Джосая, той го помолил да се отърве от колата.

По време на последния грабеж Роджърс дойде в
казиното с миниван без номер и залепи жълт стикер върху серийния номер на служебния си револвер. Когато бе арестуван от защитата, Роджърс се опитал да заплаши мъжете с въпроса дали са подготвени да „ получат патрон “. Но когато служителите на реда пристигнали на мястото, мъжът незабавно показал името, ранга и идентификационния си номер, предаде . 

По време на разпитите детективът попитал Роджърс дали не е могъл да направи нещо, с цел да не се стига до обирите, на което причинителят дал отговор: „ Нищо “.

Адвокатът на прегрешения Ричард Покър твърди, че в два от три случая обвинителите имат слаби доказателства. Той съобщи, че ФБР и полицията са притиснали двама очевидци, в това число брата на Роджърс, да свидетелстват против подсъдимия.

В момента Роджърс, който е служил в полицията в продължение на седем години, остава в ареста. Той не е пуснат под гаранция. Изслушванията по делото му ще стартират скоро. Мъжът към момента не е уволнен от служба, а е в неплатен отпуск. Въпреки това, най-вероятно Роджърс го чака затвор, тъй като по време на последния обир той беше заловен на мястото на престъплението.

По-рано беше обявено, че полицията от Ню Орлиънс е арестувала стара жена, пробвала се да ограби банка. Пенсионерката направила закононарушението, подпирайки се на проходилка. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР